شهرستان فیروزاباد
شهرستان فیروزآباد از شهرستانهای جنوب غربی استان فارس است که از جنوب به شهرستان قیر و کارزین، از غرب به شهرستان فراشبند، از شمال به شهرستان شیراز و از شرق به شهرستان جهرم محدود میباشد.
این شهرستان با مرکزیت شهر فیروزآباد دارای 3579 کیلومتر مربع وسعت و فاصله آن تا شیراز 120 کیلومتر است.
میانگین ارتفاع آن از سطح دریا 1330 متر است.
این شهرستان منطقهای عشایرنشین میباشد که این امر از جلوههای خاص اجتماعی بوده و در کنار آن صنایعدستی عشایری از قبیل:
گبه، گلیم، فرش، جاجیم و لباسهای رنگین عشایری از جلوههای هتری منطقه است. از طرفی دیگر در بخش میمند در 30 کیلومتری شرق فیروزآباد وجود باغها و گلزارهای وسیع با انواع گلهای سرخ محمدی و...
در اواخر فروردین ماه رنگینکمانی بر دشت میکشد که عطر گلاب و عرقیات آن به مشام تمام ایرانیان وگردشگران خارجی میرسد. شهرستان فیروزآباد دارای یک واحد اقامتی جهت پذیرایی میهمانان و گردشگران است.
جاذبه های گردشگری شهرستان فيروزآباد
جاذبه هاي مذهبي
امامزاده اسماعیل (ع)
بقعه متبرکه امامزاده اسماعیل (ع) در شهر میمند از توابع فیروزآباد قرار دارد. وی از نوادگان امام جعفر صادق (ع) است. بر دیوار داخلی بقعه گچبری وجود دارد که اسامی 14 معصوم بر روی آن نگاشته شده و تاریخ 1210ه.ق در پایان آن آمده است.
جاذبه هاي تاريخي
قلعه دختر
بر فراز کوه تنگاب، قلعه دختر با 3 طبقه ساختمان ساخته شده که پلگانهایی ارتباط فضاهای داخلی آن را میسر میسازد. این قلعه با استفاده از مصالح گچ و سنگ ساخته شده و دارای کاربرد نظامی و دفاعی است.
کاخ اردشیر ساسانی
کاخ اردشیر در کنار چشمه آبی بنام (قمپ آتشکده) بنا شده و به آتشکده نیز معروف میباشد. این مجموعه به طول 104 متر و عرض 55 متر از سنگ، آهک، گچ و ساروج ساخته شده است.
نقش برجسته تاجگذاری اردشیر بابکان
بر فراز رودخانه تنگاب نقش تاجگذاری اردشیر بنیانگذار سلسله ساسانیان نقر شده است. در این نقش برجسته صخرهای، اردشیر در حالی به تصویر کشیده شده که نشان و حلقه شاهی را از اهورامزاد دریافت میکند.
زیردستانش یک مجمر آتشدان و در پشت سر اردشیر، شاپور و دیگر درباریان ایستادهاند.
شهرگور
پلان این شهر ساسانی، که از قدیمیترین شهرهای فارس میباشد. مدور و دارای چهار دروازه است.
قطر دایره شهر در حدود 2 کیلومتر میباشد. شهر دارای خیابانهای شطرنجی در زمان خود بوده و از آثار موجود آن میتوان به مناره شهر و تختنشین (چهارطاقی) اشاره نمود.
|