شهرستان ارسنجان از شهرستان های استان فارس در جنوب ایران است. مرکز این شهرستان، شهر ارسنجان است. این شهرستان دارای بالغ بر چندین آثار باستانی، میراث فرهنگی و گردشگری مانند مسجد جامع، مدرسه سعیدیه، ایوان قدمگاه مربوط به دوره هخامنشی، قلاتخوار، جمال آباد، تل مهره ای(کمال آباد)، قصر منوچهر، مربوط به دوره ساسانی، تل تیموریان و تل کاخ، سد دختر، چشمه گمبان که اینها همه مربوط به دوره تیموریان می باشد. به دلیل وجود آثار فرهنگی ارسنجان مدت ها محل اجتهاد شخصیتهای بزرگی بوده است.
طاق پیر باصفا
پیر با صفا، طاق سنگی بزرگ و بسیار زیبایی است که مشاهده کنندگان را از راه دور به تعجب وا می دارد. این پدیده طبیعی در دامنه کوه چنار(شمال شرقی شهر ارسنجان) قرار گرفته و با شهر حدود 4 کیلومتر فاصله دارد. در این مکان آنچه مسلم است، محل دفن یا زندگی پیر و مرادی است که مورد توجه واقع شده و اهالی برای گردش و ادای نذر به آن مکان می رفته اند. امروزه جز تعدادی سنگ نبشته که بر قبر هایی چند وجود دارد، اثر از پیر و مراد با صفا وجود ندارد. محل مذکور از صفا و زیبایی خاصی برخوردار است که اهالی در روزهای تعطیل مانند ایام عید و ... در آنجا ماوا می گزینند.
ایوان قدمگاه
قدمت این اثر به دوران هخامنشیان برمی گردد. عده ای این مکان را چاشتخوار نامیده اند. به دلیل این که دو روستای کوروش آباد و چاشتخوار در نزدیکی ایوان قدمگاه قرار دارند، این نظریه بیشتر تقویت می شود که موطن اولیه هخامنشیان در آنجا واقع بوده است. این بنا از دو ایوان سنگی تشکیل شده که بر کوه سنگی کنده شده است. ایوان اول از طریق دو پلکان به ایوان بالاتر مرتبط می شود. بر دیوار صخره ای ایوان بالایی نقوشی کنده شده است. در فاصله صد متری غرب ایوان، گورستانی قرار گرفته که در آن قبر هایی از دوران پیش از اسلام تا دوره قاجاریه مشاهده می شود.
مدرسه علمیه سعدیه
مدرسه سعدیه ارسنجان در دوره صفوی بنا شده و در شهر ارسنجان، بلوار سعدیه و در مسجد جامع شهر وقع شده است. در تاریخ 6 دی 1355 مدرسه سعدیه با شماره ثبت 1320 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.این بنا که پیشینه ساخت آن به سال 1085 ه.ق بر می گردد، به صورت چهار ایوان است که در کنار هر کدام از ایوان ها، چهار حجره ساخته شده است. مصالح به کار رفته در ساخت این بنا آجر بوده و حوضی سنگی در وسط حیاط مدرسه واقع شده است. محور اصلی ساخت بنا شمالی-جنوبی است. در مورد ساخت این بنا نقل شده که در سال 1085 هجری قمری همزمان با دوران حکومت صفویان فردی خیر به نام حاج سعید جهت تحصیل طلاب علوم دینی، اقدام به ساخت مدرسه ای در مرکز شهر ارسنجان می کند که از آن زمان تاکنون کمابیش فعال بوده و طلاب زیادی در این حوزه علمیه در محضر اساتید بزرگ علوم دینی به کسب علوم و معارف اسلامی پرداخته اند.
درخت مروارید سبز
مروارید سبز ارسنجان در استان فارس واقع شده است. مروارید سبز ارسنجان تک درخت روییده بر تخته سنگ بزرگ است که به سنگ صبور نیز شهرت دارد. مروارید سبز در 4 کیلومتری شمال غرب(شمال جغرافیایی) شهرستان ارسنجان واقع شده است، که به صورت درخت بنه خودرو بر روی صخره ای عظیم با ارتفاع تقریبی 6 متر قرار دارد. نکته جالب ماجرا در این است که درخت برای رساندن ریشه های خود به خاک، میان صخره را در چندین قسمت شکافته و توانسته به مرور خود را به زمین متصل کند.
تل تیموران
در فاصله یک کیلومتری غرب روستای کوشک از توابع شهرستان ارسنجان، تپه ای به طول 200 متر واقع شده که به تل تیموران شهرت دارد. بلندترین نقطه تپه، شش متر ارتفاع دارد. بررسی های باستان شناسی و شواهد نشان می دهند که از 2500سال پیش از میلاد تا دوران اسلام، مردگان در این محل دفن میشده اند. طی کاوش های باستان شناسی در گور های پیش از تاریخ این محل، ظروف سفالی خاکستری یا قرمز با نقوش سیاه رنگ و تزیینات مختلف مفرغی از قبیل انگشتر، گردنبند، سنجاق و هم چنین مجسمه های کوچک سفالی از حیوانات به دست آمده است.
جنگل بناب ارسنجان
جنگل طبيعي و منحصر به فرد بناب در شهر ارسنجان استان فارس واقع شده که با توجه به اينكه آب آن از وسط جنگل و با پوشش كانال در تمام فصول سال جاري است، مكان مناسبي و دلپذير براي تفريحي است.جنگل بناب در فاصله بیش از ۱۰۰ کیلومتری شمال شرقی شیراز قرار گرفته است و با نشستن بر باریکه جنوبی سلسله جبال زاگرس، ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگر دارد. پوشش گیاهی این جنگل شامل درختان بنه، بادام، ارژن، كیكم، درختچه، گیاهان مرتعى انغوزه، جاشیر، كماو انواع گون است.کوه های سر به فلک کشیده و چشمه های جاری و جنگلی سر سبز همه ی این ها مشخصات این بهشت در استان فارس است. این جنگل دارای آب و هوای معتدلی است و در فصول مختلفی از سال میتوان از آن بازدید کرد و و از تماشای این جنگل زیبا روح و جان خود را صیقل دهید. در مسیر رسیدن به پاسارگاد ، از بزرگراه سعادت آباد- صفا شهر اگر وارد جاده سعادت آباد به سمت ارسنجان شوید، می توانید شاهد مناظری بدیع و بسیار دل انگیز از جنگل بناب باشید. وجود این جنگل ،ارسنجان شهر کاتبان وحی را به قلب سبز فارس مبدل کرده است. گردشگران می توانند به ارسنجان به دلیل وجود جنگل بناب به همراه جاذبه های طبیعی و تاریخی دیگری چون مروارید سبز، پیر صفا و چشمه سارها به عنوان مقصدی گردشگری بنگرند.
اقامتگاه بوم گردی باغ گل ها
اقامتگاه بوم گردی باغ گل ها در شهرستان ارسنجان استان فارس، واقع شده است.