شهرستان مهر یکی از شهرستان های جنوبی استان فارس ایران است. مرکز شهرستان، شهر مهر است. این شهرستان در سال 1380 پس از جدا شدن از شهرستان لامرد به وجود آمد.این شهرستان از شمال و شرق به شهرستان لامرد محدود می شود، از شمال غرب به شهرستان فراشبند و خنج و از طرف غرب با شهرستان جم در استان بوشهر هم مرز بوده و از طرف جنوب و غرب نیز به شهرستان های پارسیان در استان هرمزگان و عسلویه در استان بوشهر امتداد دارد.
سنگ چله گاه
این اثر یکی از شاخص ترین آثار تاریخی در شهرستان مهر در استان تاریخی فارس بشمار می رود،اثر تاریخی «سنگ چله گاه» به عنوان استودانی از دوران تاریخی در بخش وراوی این شهرستان قرار دارد که در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.
حمام وراوی
این حمام از دو فضای پنج ضلعی همراه با تون حمام تشکیل شده است. مصالحی که در ساخت این حمام به کار رفته، سنگ و ساروج میباشد و پوشش سقف آن در هر بخش، گبندی شکل میباشد. در هر ضلع یک اتاقک مستطیل شکل وجود دارد که ابعاد آن ۷۰/۱۲ در ۲۰/۳ متر می باشد و به عنوان خزینه آب سرد و گرم از آن استفاده شده که این حمام متعلق به دوره قاجار است.
قبرستان فال
این قبرستان که در روستای فال واقع شده دارای سنگ قبرهایی که متعلق به قرن هشتم هجری تا قرن 11 هجری است. هم چنین گنجینه ای از خطوط کوفی تزئینی و ثلث با کتابت استادانه را دارا می باشد. قبرستان فال مطلق به دوران تاریخی پس از اسلام است و تعداد ۵۰ قطعه سنگ تاریخی صندوقی شکل و در اندازههای مختلف دارد. سنگهایی با انواع نقشهای مهندسی، گیاهی و آیات قرآنی و نشان بزرگان و اندیشمندان در این قبرستان مشاهده میشود. سطوح جانبی این سنگها و بالای آنها به انواع خطوط ثلث، نسخ و اشکال هندسی مزین شده است. مضامین عبارات به کار رفته بر روی این قبرها شامل آیات قرآنی در قسمتهای جانبی، نام شخص و تاریخ دفن در پیشانی سنگ و نام استاد سازنده یا چند بیت شعر در بالای این سنگ قبرها است.
این قبرها مربوط به قرن ششم تا نهم هجری هستند. به دلیل سنگ قبرها، کتب قدیمی و آثاری که به دست آمده گفته میشود تاریخچه فال (استان فارس) به قبل از اسلام برمیگردد به نحوی که عدهای فال را به عنوان قدیمیترین روستای اسلامی در ایران میشناسند. در گذشته فال آبادتر و بزرگتر از حال خود بوده است؛ و شهرها و روستاهای اطراف همگی جز فال بودهاند.
استودان های خوزی
در فاصله 9 کیلومتری جنوب شرقی شهر مهر، در جنوب روستای خوزی، استودان های خوزی دردشت جنوبی قرار دارند. این استودان ها در بخش کوهپایه ای در دره ای به نام تنگ خوزی واقع شده اند. از دیگر آثار این محوطه، حفره های چهارگوش کنده شده در دیوار صخره به ابعاد 60×50 سانتی متر می باشد که دارای تزئیناتی کنگره ای در بالا است.
آثار شلدان
درمنطقه تمب بت شلدان در بخش اسیر مهر، آثار چند سرستون و بخش بالایی ستون به صورت نیم تنه حیوانی وجود دارد. این آثار به تقلید از آثار هخامنشی تخت جمشید ساخته شده اند. از دیگر آثار شهرستان مهر می توان به آسیاب های آبی تنگ خوری، آب انبارهای مهر، تنگ خوزی، سرگاه، دیوارهای تدافعی تخت پرس و استودانهای سنگی منطقه مهر اشاره کرد.