شیرازیکی از شهرهای بزرگ ایران و یکی از کلانشهرهای این کشور و مرکز استان فارس است. جمعیت شیراز در سال ۱۳۹۵ خورشیدی، بالغ بر ۱٬۵۶۵٬۵۷۲ تن بوده، که این رقم با احتساب جمعیت ساکن در حومه شهر به ۱٬۸۶۹٬۰۰۱ تن میرسد. شیراز پنجمین شهر بزرگ و پرجمعیت ایران است.
نام شیراز در کتیبه های هخامنشی تخت جمشید خوانده شده است. اشیاء و ظروف تاریخی و مسکوکاتی که هم اکنون درموزه متروپولیتن نیویورک موجوداست. از مجدو عظمت شیراز در عهد سلوکی ها اشکانیان وساسانیان گواهی می دهد. درکاوشهای منطقه قصرابونصر معلوم شد که این بنا به اواخر دوران اشکانی یا اوایل دوره ساسانی تعلق داشته و چند مهره که نیز نام اردشیر و شیراز بر آن نوشته شده به دست آمده است. طبق روایات اساطیری شیراز در زمان فرزند تهمورث دومین پادشاه پیشدادی ساخته شده است. در زمان خلفای اسلامی اعراب چندین بار به شهر استخر حمله کردند که بر اثر مقاومت ساکنان آن شهرسخت آسیب دید. به مرور شیراز حکمرانان عرب وماموران خلفای اموی و عباسی شده با کاسته شدن از عظمت وسعت و جمعیت شهر استخر به رونق شهر شیراز افزوده شد.
در سال 281 هجری قمری عمرولیث دومین پادشاه صفاریان بناهای متعددی از جمله یک مسجد جامع در شیراز احداث کرد و به رونق بیش از پیش این شهر افزود دیلمیان به آبادانی شیراز افزودند. خصوصاً عضدالدوله دیلمی (372 -366 هجری قمری) در مجدو عظمت شهر و رفاه مردم آن کوشش بسیار کرد. در دوران صفویه شیراز مرکز ایالت فارس بود و امامعلی خان حکمران فارس بناهای بسیاری در این شهر پی ریخت. درسال 1079 هجری قمری شیراز بر اثر جاری شدن سیل سهمگین ویران شد و بسیاری از آثار تاریخی آن از میان رفت. در اواخر دوره صفویان نیز افغان ها این شهر را موردحمله قرار دادند و خرابی های بی شماری را به بارآوردند درسال1142 هجری قمری نادر شاه افشار افغان ها را از شیراز راند و این شهر آرامش و امنیت دوباره یافت تا اینکه درسال 1175 هجری قمری تقی خان شیرازی اعلام استقلال کرد و سر از فرمان نادر برتافت. نادرشاه انبوهی از لشکریان خود را به جنگ با حاکم شیراز و تصرف شهر فرستاد و بعد از چهار ماه و پانزده روز محاصره شیراز به تصرف سپاهیان نادر در آمد و لشکریان غالب بسیاری از مردم بی گناه را قتل عام کردند. درسال 1180 هجری قمری کریم خان زند شیراز را مقر حکومت خود قرار داد و برای عمران و آبادی آن کوشید. هنگامی که آقا محمدخان قاجار درسال 1207 هجری قمری به شیراز دست یافت، امر به ویرانی باروی شهر داد. بعدها بارویی دیگر ساخته شد که بر اثر زلزله سال 1339 هجری قمری بسیاری از قسمت های آن فرو ریخت. شیراز طی چند دهه اخیر توسعه و گسترش قابل توجهی یافته و به یکی از شهرهای مهم و زیبای ایران تبدیل شده است. محیط مساعد شیراز در ادوار گوناگون دانشمندان سخنوران و نویسندگانی بزرگ را در دامان خود پرورانده است. که آثارجاویدان آنها میراث علمی وادبی ایران را زنده و جاوید نگاه خواهد داشت.
جاذبه های گردشگری
آب انبار حافظیه
آب انبار دیوانخانه
آب انبار هفت تنان
آب انبار وکیل
آب انبارهای کریمخانی
آتشکده ای بر فراز شیراز(چاه مرتاض علی)
آتشکده قطب آباد
آرامگاه خواجو كرماني
آرامگاه شاه شجاع
ارگ کریمخانی
بازار وکیل
باغ ارم
باغ جهان نما
تل کاروانسرای ده شیخ
حافظیه
حمام وکیل
خانه تاریخی زینت الملک
دروازه قرآن
باغ ارم
سرای افشاریان
سعدیه
شاهچراغ
عمارت نصيرالملك
مقبره شیخ روزبهان
نارنجستان قوام
چهارطاقی دارالسلام
چهارطاقی ورودی شیراز (برج دیو)
کاروانسرا باجگاه
کاروانسرای احمدی
نمادگرایی در مقبره حافظ
کاروانسرای بیدزرد
کاروانسرای خان زنیان
کاروانسرای گمرک
باغ عفیف آباد
سرای مشیر
برای اطلاعات بیشتر به بخش
جاذبه های گردشگری مراجعه گردد